Kalkstraat 16, 3000 Leuven      alexandra.jaricova at gmail.com      +32(0)487758498

Therapie

Ik werk met volwassenen en jongvolwassenen met een breed scala aan aandoeningen, waaronder trauma, (complexe) posttraumatische stressstoornis, hechtingstrauma’s, rouw, verlating, angst, obsessies en dwanghandelingen, slapeloosheid, depressie, gebrek aan motivatie, stress, evenals de verwerking van fysiek trauma, een operatie of een handicap.

Tijdens de sessies leren we ontspanningsoefeningen om stress en ontspanning in evenwicht te brengen, laten we emotionele lading los uit onze turbulente herinneringen en onderzoeken we communicatieproblemen binnen het gezin die ten grondslag liggen aan psychologische symptomen. Tenslotte beoordelen we oude, rigide coping-strategieën en werken we aan nieuwe strategieën die passend zijn voor de huidige situatie.

Soms worden onze sessies gevuld met angst of woede, op andere momenten met vreugde en gelach. We maken enge dingen lachwekkend en lachwekkende dingen aanzienlijk. We volgen de emoties en leren ze te reguleren zonder zelfonderdrukking of dissociatie.

We maken kennis met het vocabulair om onze gevoelens te beschrijven. Vage waarnemingen en sensaties krijgen een naam en kunnen gemakkelijk herkend en gemeten worden. We leren beslissingen te nemen waarbij rekening wordt gehouden met onze gevoelens. We verbeteren ons zelfinzicht en zelfregulatie en werken aan onze communicatie met anderen.

We richten ons op zelfzorg. We leren “ja” te zeggen tegen dingen die we leuk vinden en “nee” tegen dingen die we niet leuk vinden, om onszelf zo in het midden te vinden. We leren afscheid te nemen van het verleden en heten de toekomst welkom, terwijl we ons in het hier en nu bevinden. We beoefenen re-parenting en leren zelfondersteuning en zelfbescherming om ons veilig en geliefd te voelen.

Psychotherapie sessies met mij worden gedeeltelijk vergoed door CM en Helan.

Image (C) Mark Daynes ~ Unsplash

BE0765.335.443     © 2023 Alexandra Jaricova