Psychotherapie

Ik werk met volwassenen en jongvolwassenen met verschillende situaties. Het werken kan individueel, samen met een partner (koppeltherapie), of samen met het gezin (gezinstherapie).

Individuele sessies focussen onder andere op trauma, posttraumatische stressstoornis, complexe posttraumatische stressstoornis en hechtingstrauma’s, rouw, verlating, angst, obsessies en dwanghandelingen, angsten, slapeloosheid, depressie, gebrek aan motivatie, stress, hoge sensitiviteit en hoge gevoeligheid (HSP), verwerking van fysiek trauma, operatie of handicap.

Koppeltherapiesessies helpen partners om door momenten heen te komen die hun relatie onder druk zetten. Partners verbeteren hun communicatie, leren nieuwe communicatiestijlen, ontdekken en verwerken gevoelens die de dynamiek van hun relatie vormen, en herzien en opstellen de regels en grenzen binnen hun relatie.

Gezinstherapiesessies helpen familieleden om mee te gaan met conflict, verlies, separatie of accepteren van plus-familieleden, enz. Gezinnen leren efficiƫnte communicatiestijlen, herzien de gehechtheidspatronen en gevoelens die de gezinsdynamiek voortdrijven en opzetten een nieuwe gezinsstructuur die individuele grenzen en behoeften respecteert.