Kalkstraat 16, 3000 Leuven      alexandra.jaricova at gmail.com      +32(0)487758498

Over mij

Ik ben opgeleid in Integratieve Psychotherapie aan de AIHP België. Wanneer je naar de huidige foto op de homepagina van het AIHP kijkt, kun je mij nog steeds zien (vierde van links). Als integratief psychotherapeut combineer ik inzichten en technieken uit verschillende tradities. Ik houd van de theoretische diepgang van de psychoanalyse, de speelsheid en durf van de Gestalttherapie, de vriendelijkheid van de cliëntgerichte therapie, de wijsheid van het focus- en proceswerk, de vrijheid en het plezier van het psychodrama, de elegantie van EMDR en de structuur van de schema- en emotiegerichte therapieën. Ik ben blij wanneer ik nieuwe vaardigheden en ontwikkelingen kan leren, zowel theoretisch als praktisch, binnen welke therapeutische stroming dan ook. Ik vind het heerlijk om hiermee te experimenteren.

Voordat ik mijn psychotherapiepraktijk begon, heb ik Geneeskunde en Neurologie gestudeerd en wat onderzoek gedaan naar neurologie en experimentele psychologie. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de fysiologische verklaringen voor psychologische processen. Onlangs ben ik begonnen met het gebruiken van de ideeën van de EMDR, de Polyvagaaltheorie, de sensorische en primitieve reflexintegratie en de theorie van de geheugenreconsolidatie om de neurologische mechanismen van de processen van mijn cliënten te begrijpen en om mijn interventies te sturen.

Ik ben een hoogsensitief persoon, een HSP, en ik merk dat veel mensen die naar therapie komen ook hoogsensitief zijn. Dr. Elaine Aron, degene die de term ‘Hoogsensitief persoon’ heeft bedacht, gelooft dat de meeste mensen die therapie volgen hoogsensitief zijn. Bent u zelf ook een HSP? Goed nieuws! We weten allebei hoe het is. Als je niet zeker weet of je hoogsensitief bent, kun je hier de vragenlijst invullen.

Ik ben een gecertificeerd loopbaancoach. Voor HSP en het bredere publiek bied ik een loopbaanbegeleiding cursus van 7 uur waarin we ons focussen op het voorkomen van een burn-out en het creëren van de optimale werkomgeving. De loopbaanbegeleiding sessies kunnen gedeeltelijk maar royaal worden vergoed door VDAB, het Vlaams Agentschap voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding.

Sinds vorig jaar ben ik werkzaam bij groepspraktijk Alento. Samen met mijn fantastische collega’s ondersteunen wij mensen van 6 tot 70 jaar oud uit Leuven en de omgeving.

Ik ben lid van twee Belgische beroepsverenigingen voor integratieve psychotherapie: BNVIP en ABP-BVP.

BE0765.335.443     © 2023 Alexandra Jaricova